Home Info 25. MAJ – DAN OSNOVNE ŠKOLE “BRATSTVO JEDINSTVO” IZ BELOG BLATA

25. MAJ – DAN OSNOVNE ŠKOLE “BRATSTVO JEDINSTVO” IZ BELOG BLATA

66
0

Ništa pompezno ali sa velikom dozom emocije, možda i nostalgije, obeležen je Dan naše škole. Jedna od najstarijih sačuvanih školskih  zgrada, građena od 1884., ona i dalje predstavlja značajnu kariku u društvenom životu sela.

Pored osnovne delatnosti, obrazovno-vaspitne, škola je i dalje važan segment u životu i aktivnostima ove neobične sredine.

Škola je iznedrila dosta đaka, koji su kasnije završavali srednje škole i fakultete, pa i dalje predstavlja okosnicu mnogih aktivnosti na lokalu, čak i šire. Iako u poslednje vreme imamo solidne rezultate na školskim takmičenjim mi se verovatno  ne možemo meriti sa „velikim školama“ ali smo ponosni na naše đake u, itekako značajnim životnim segmentima, kao što su humanost, solidarnost i suživot ljudi.

Centralno dešavanje tog dana je opet neobičan događaj, pravi seoski vašar, koji okuplja sve uzrasne kategorije naše multietničke zajednice. Dopunjeno još sa sportskim aktivnostima, uz prijatelje i u dobrom raspoloženju, naše obeležavanje dana škole  evoluira  u jedan svojevrstan hepening dobre i prijateljske energije. Neka tako ostane i  u vremenu dolazećem.

U beloblatskoj školi,

maja 2017.

N.M.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here