Home Svaštara 10 ZNAKOVA DA STE NAJBOLJA TETKA KOJU MALI ROĐACI OBOŽAVAJU

10 ZNAKOVA DA STE NAJBOLJA TETKA KOJU MALI ROĐACI OBOŽAVAJU

132
0

Deca obožavaju kada im odrasle osobe iz porodice pružaju pažnju. Čak i ako nemate svoju decu i iskustvo u ophođenju s mališanima, to ne znači da ne možete da budete svojim sestrićima, sestričinama, bratanicama i bratancima uzor odgovornosti, ali i zabave. Donosimo vam deset ideja koji će vas transformirati u najdražu tetku (čak i ako ste jedina tetk u porodici)

 1. OBRAĆATE IM SE KAO ODRASLIM OSOBAMA


Deca vole kada im se obraćate kao ljudskim bićima, a ne s pokroviteljskim tonom. To što su mali i neiskusni, ne znači i da su neinteligentni. Zato s njima razgovarate kao s ravnopravnim članovima porodice.

2. PREPRIČAĆETE IM ‘NEUGODNE’ DOŽIVLJAJE NJIHOVIH RODITELJA

 

Podelićete s njima neugodne sitnice koje su njihovi roditelji i vi proživeli u osnovnoj školi. Pokazaćete im fotografije iz djetinjstva bez straha da će se smejati vašim modnim izborima ili frizuri.

3.POKLONIĆETE IM ‘SAVRŠENE’ DAROVE

 

Dobre teke tete ne pitaju prodavce koji je poklon prikladan za uzrast pojedinog deteta. One pažljivo slušaju želje i interese svojih nećaka i biraju darove koji su savršeni baš za njih. Bez obzira je li u pitanju neka društvena igra, knjiga ili pretplata na muički časopis.

4. ODVEŠĆETE IH NA KONCERT OMILJENE GRUPE ILI UTAKMICU

Možda niste ljubitelj muzike „One Directiona“, ali to ne znači da nećete za ljubav svojih nećaka pribaviti karte za koncert i odvesti ih na najveći događaj njihovih života.

5. BIRAĆETE NJIHOVO DRUŠTVO U GRUPI ODRASLIH

Dobre tetke sede sa svojim nećacima i razgovaraju o svakodnevnim stvarima čak i kada su u društvu prisutni odrasli.

6. LAKIRAĆETE IM NOKTE

Ponudićete se da lakirate nokte svojim nećakinjama ili im pružite kozmetički savet kako se rešiti bubuljica (uz prethodni dogovor s njihovim roditeljima) jer vi možete razgovarati o svemu.

7. POSLAĆETE IM RAZGLEDNICU S ODMORA

Ne mislimo pritom na razglednice namenjene celoj porodici, već naslovljene baš na vaše nećake i nećakinje.

8. U KONTAKTU STE PREKO FEJSBUKA

Prave tetke imaju profil na fejsbuku i njima se koriste bez većih problema. Naravno, prijatelji ste sa svojim mališanima i međusobno razmenjujete slike, tekstove i šaljive video klipove.

9. DOPISUJETE SE PREKO MOBILNOG

Ne morate zvati njihovu mamu da biste znali što se događa u životu vaših voljenih nećaka i nećakinja. Imate njihov direktan broj mobilnog telefona i koristite ga kad god vam to padne na pamet.

10. NAUČIĆETE IH IGRE SVOJE MLADOSTI

Svaka čast tehnologiji, ali vaša je dužnost upoznati klince i s igrama vaše mladosti. Ima li išta bolje od zabavne igre na otvorenom?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here