odlozeno-slusanje HTML5 Icon

VRTIĆ „KEKEC“ – SLOVENIJA

Kada je postojeći vrtić u jednom od najnaseljenijih delova Ljubljane postao previše mali da bi prihvatio svu decu iz susedstva, gradska uprava je odlučila da proširi njegov prostorni kapacitet, dodajući mu još dve boravišne jedinice sa zajedničkim servisnim delom.

U cilju kreiranja ugodnog, kvalitetnog i bezbednog prostora za boravak većeg broja predškolaca, arhitekta Jure Kotnik osmislio je dogradnju postojećeg vrtića, sagrađenog tokom osamdesetih godina po vrlo tipiziranom projektu.

Kada toplinu materijala nadopuni živahnost boja, nastaju objekti poput vrtića na periferiji Ljubljane. Lamele na drvenoj fasadi odenute su u žive boje i mogu se vrteti, time omogućavaju deci da sami stvaraju izgled fasade njihovog vrtića. Podstiču kreativnost, samoinicijativnost, prikazuju promenjivost i prilagodljivost te deci daju vizualni dokaz njihovog »rada«.

To Top